İbn Haldun Üniversitesi Öğrenci Merkezi Açıldı

03.10.2023
İbn Haldun Üniversitesi Öğrenci Merkezi Açıldı
Bünyesinde lisans ve lisansüstü öğrencilerimize özel dinlenme alanlarının yanı sıra, öğrencilerimizin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif pek çok aktiviteyi gerçekleştirebileceği Öğrenci Merkezimiz törenle açıldı.

İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi'nin ikinci etabında inşaatı sona eren Öğrenci Merkezi, 2 Ekim Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımlarıyla açıldı.

Temeli 6 Haziran 2022’de atılan merkezin açılış duasını Başakşehir Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu yaparken, törene katılan isimler Üniversitemiz bünyesine yeni katılan bina hakkında başta öğrenciler olmak üzere idari ve akademik personel için faydalı ve inovatif olması dileklerini ilettiler.

“Öğrencilerimizin Aradığı Her Şey Burada Olacak”

Açılış töreninde konuşan Mütevelli Heyeti Başkanımız Prof. İrfan Gündüz, yaptığı konuşmada Öğrenci Merkezi’nin; öğrencilerimizin kendi ayakları üstünde durabilecekleri, kariyerlerini geliştirecekleri sanat merkezleri ve sosyal aktivite alanları gibi her türlü ihtiyacı bünyesinde barındırdığına değindi.

“Dışarıdan Gördüğümün Çok Ötesinde Bir Üniversite Konsepti”

Törende konuşmalarını gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin ise dışarıdan görünenin çok ötesinde, büyüme kapasitesini kendi içinde planlamış bir Üniversite oluşumuza değinirken yeni akademik yılın ilk günü heyecanına İbn Haldun Üniversitesi’nde dahil olduğundan bahsetti. Üniversitenin sadece sınıflardan ibaret olmadığı, öğrencilerin tıpkı açılışı yapılan Öğrenci Merkezi’nde sunulan imkanlar gibi farklı sosyal ve sanatsal aktivite ortamlarına ihtiyaçları olduğunu belirtirken, öğrencilerin akademik hayatlarını zenginleştirecek bir merkezin açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

İbn Haldun Üniversitesi Öğrenci Merkezi’nde Neler Var?

Öğrenciler, akademisyenler ve personelin ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiş Öğrenci Merkezi; sinema salonundan yemekhaneye, ebru atölyesinden süpermarkete kadar kampüs içi her türlü ihtiyaca hitap ediyor.

Üniversitenin klasik mimarimizden esinlenerek inşa edilen kampüs dokusuna sadık kalınarak tasarlanan binada, kullanım amacına göre gerekli tüm teknik altyapı ve donanım mevcutken konforlu bir atmosfer için de her şey düşünüldü.

İbn Haldun Üniversitesi Öğrenci Merkezi, öğrencilere eğitim gördükleri kampüs sınırları içinde sosyalleşme ve eğlenme imkânı sunuyor. Lisans ve lisansüstü öğrencileri, kendilerine özel hazırlanmış lounge’lar ya da oyun salonunda günün stresini atarken seramik atölyesinde yaratıcılıklarını geliştirebilecek, Kitap ve Teknoloji Market’ten satın aldıkları kitabı yine Öğrenci Merkezi bünyesindeki kafede çaylarını keyifle yudumlarken okuyabilecekler.

İbn Haldun Üniversitesi Öğrenci Merkezi, öğrenciler için ve öğrencilere göre tasarlandı.