Yükleniyor, lütfen bekleyiniz.

Ücretler ve Burs Olanakları

Aşağıda detayları verilen ücretler ile burs olanakları 2022-2023 Akademik Yılı için geçerli olup, bilgilerde ihtilaf halinde Üniversitemizin mer’i mevzuatı (Lisans Burs Yönergesi) esas alınacaktır.

Burslar

Dizüstü Bilgisayar Hediyesi

Üniversiteye kayıt yaptıran tüm öğrencilere derslere kayıt olup devam etmeleri halinde; üniversitede öğrenime başladıkları ilk yarıyılda, öğrenimleri süresince kullanabilecekleri dizüstü bilgisayar verilir.

İbn Haldun Üniversitesinde tüm Lisans kontenjanları tam burslu kontenjanlardır. (%50 İndirimli Hukuk programı hariç.)

Prestij Bursu

Prestij bursu kapsamında; Sözel ilk 100 ile Eşit Ağırlık ilk 500 sıralamaya sahip olanlara 7.500TL aylık nakit ödeme yapılır.

Derece Bursu

Derece bursu kapsamında; Üniversiteye yerleşen öğrencilerden ÖSYS puanları ile Türkiye genelinde aşağıda belirtilen sıralamalara sahip olanlara sırasıyla 5.500 TL, 5.000 TL ve 4.500 TL tutarlarında aylık nakit ödeme yapılır.

• Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Sosyoloji Lisans Programları için ilk 10.000, ilk 20.000 ve ilk 30.000,
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, İktisat, İşletme Lisans Programları için ilk 10.000, ilk 20.000 ve ilk 30.000,
  • Hukuk ile Psikoloji Lisans Programları için ilk 2.500, ilk 5.000 ve ilk 7.500.
  • Yeni Medya ve İletişim Lisans Programı için ilk 500, ilk 1.000 ve ilk 3.000,
  • İslami İlimler Lisans Programı için ilk 1.000, ilk 2.000 ve ilk 3.000,
  • Tarih Lisans Programı için ilk 1.000, ilk 1.500 ve ilk 2.000.

Tercih Bursu

İlk tercihinde İbn Haldun Üniversitesi lisans programlarından birini yazan ve ilgili programı kazanıp kayıt yaptıran öğrenciler ile, ilk 3 tercihinin tümüne İbn Haldun Üniversitesi lisans programlarından birini yazan ve kazanıp kayıt yaptıran öğrencilere 2.500 TL tercih bursu verilmektedir.

Tercih İndirimi

İlk 3 tercihinin birine "Hukuk (%50 İndirimli)" programını yazan ve programa kayıt olma hakkı kazanan öğrencilere, % 30 ek indirim imkânı sağlanacaktır.

*Daha önce herhangi bir lisans programından mezun olan öğrenciler bilgisayar ve nakdi burs imkânlarından yararlanamaz.

Diğer Burslar

Sporcu Bursu

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından son 4 yıl içinde Lisans Burs Yönergesi’nde belirtilen spor dallarında başarılı olduğunu belgelendiren sporcuların Üniversiteye yerleşmeleri ve kayıt yaptırmaları halinde, kendilerine eğitim öğretim süreleriyle sınırlı olmak kaydıyla öğrenim ücretinden muafiyeti kapsayan Sporcu Bursu verilir. Olimpik ve Paralimpik spor dalları, sınavın yapıldığı yıl dikkate alınarak en son gerçekleştirilen ve sınavdan sonra ilk gerçekleştirilecek olan oyunlar programı dikkate alınarak belirlenir.

• Burslar hakkında önemli notlar:

– Yukarıda belirtilen burslardan birden fazlasını almaya hak kazanan öğrenciler yalnızca en yüksek olanından faydalanabilirler. Burslar birleştirilemez. Burslar kapsamında yapılan nakit ödemeler karşılıksız olup öğrenci derslere kayıt olarak devam ettiği ve disiplin cezası almadığı takdirde yılda 9 ay boyunca olmak üzere, İngilizce Hazırlık Programında 1+1 yıl, lisans programında ise 4 yıl süresince kesintisiz devam eder. Bu süreler Çift Anadal Programına devam eden öğrenciler için 2, Yandal Programına devam eden öğrenciler için 1 yarıyıl daha uzatılır. Belirtilen süreler içerisinde herhangi bir akademik başarısızlık sebebiyle burs kaybı söz konusu değildir.

– Daha önce herhangi bir lisans programından mezun olan öğrenciler nakdi burs imkânlarından, ayrıca dizüstü bilgisayar hediyesinden yararlanamaz.

– Tercih ve derece bursu kapsamındaki nakit ödemeler tam burslu kontenjana yerleşen öğrenciler içindir.

Öğrenim Ücretleri

2022-2023 Akademik Yılı’nda tüm Lisans programları ile İngilizce Hazırlık Programı için yıllık öğrenim ücreti KDV dâhil 80.000 TL olup, öğrenim ücreti muafiyetinin sona ermesi halinde öğrenciliğin devamı için bu meblağın üstlenilmesi gerekmektedir.

** Üniversitemizin Hukuk (%50 İndirimli) kontenjanı hariç tüm Lisans programları tam bursludur. Üniversitemiz tam burslu programlarına 2022-YKS ile yerleşip kayıt yaptıran lisans öğrencileri %100 burslu olduğundan öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir. Öğrenim ücreti muafiyeti, İngilizce Hazırlık Programında 1+1 yıl, lisans programında ise 4+1 yıl süresince devam eder. Toplam bursluluk süresini dolduran öğrenciler ücretli öğrenciye dönüşürler.

** Hukuk (Burslu) ve Hukuk (%50 İndirimli) programlarımız için yerleştirme puan türünde sıralama alt sınırımız 50.000’dir.

Yurt Ücreti

2022 - 2023 Eğitim dönemi yurt ücreti aylık 2.250 TL'dir.