Lise Kış Okulu, İngilizce Programının da Tamamlanmasıyla Sona Erdi

Sosyal Bilimler Okulu ve İngilizce Okulu olmak üzere 5’er günlük 2 temel gruba ayrılan İbn Haldun Üniversitesi Lise Kış Okulu’nda İngilizce Okulu, 31 Ocak 2020 Cuma günü yapılan kapanış programıyla sona erdi. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden 50 lise öğrencisinin katıldığı İngilizce Okulu’nda öğrencilere, ana dili İngilizce olan hocalarla, 10 kişilik sınıflarda, derslerde aktif rol alma imkânının olduğu konuşma ağırlıklı İngilizce dil eğitimi sunuldu. Programda sosyal-kültürel etkinlikler ve katılımcıların pratik yapabileceği geziler de gerçekleştirildi.

“Öğrenmek, Beşikten Mezara Süren Bir Etkinlik”

İngilizce Lise Kış Okulu’nun kapanış programında, Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Dr. Hakkı Öcal bir konuşma gerçekleştirdi. İnsanın her yaşta öğrenecek bir şeyleri olduğunu belirten Öcal, öğrenmenin “beşikten mezara” süren bir etkinlik olduğunu ve kişinin yaptığı her işe kalbini koyması gerektiği söyledi. Katılımcıların geçen bir haftada sadece İngilizce öğrenmediklerinin, aynı zamanda bir network kurduklarının da altını çizen Öcal, konuşmasının devamında tanışmanın, ilişki ve iletişim kurmanın, network oluşturmanın, aynı zamanda kurulan bu ilişkilerin canlı tutulmasının önemine temas etti. Günümüz dünyasında artık neyi bildiğin kadar, hatta bazen daha çok, kimleri tanıdığının da önemli olduğunu hatırlattı.

“Sizler bizim için değerlisiniz; ‘zübde-i âlem’ olduğunuzu bilin, kendi değerinizin farkına varın” diyerek sözlerine devam eden Hakkı Öcal, öğrencilere hayatlarının tek bir anını bile boş geçirmemeleri, şimdi’nin kıymetini bilip hayata merakla ve bilinçli bir şekilde bakmaları tavsiyesinde bulundu.

Dr. Hakkı Öcal’ın konuşmasının ardından Kahoot oyunu ve katılım belgesi takdimiyle kapanış programı sona erdi.

İngilizce Lise Kış Okulu’nda Neler Yapıldı?

Öğrenciler programda İngilizce seviyelerine göre belirlenmiş sınıflarda Pazartesi-Cuma günleri arasında her gün 5 İngilizce dersi aldılar. “Okuma, Yazma, Dinleme, Konuşma” becerilerinin geliştirilmesine yönelik düzenlenen dersler uygulama ağırlıklı gerçekleştirildi.

Öğrencinin 24 saat İngilizce konuşmasının sağlandığı ve bu sayede 1 haftada seviye atlayan katılımcılara, dil gelişimini gösteren ayrıntılı rapor ve “Katılım Belgesi” verildi. Öğrenciler program sonunda uluslararası bir sınav olan Pearson Versant sınavına girip, İngilizce seviyelerini test ettiler.

Tüm derslerin İbn Haldun Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından verildiği İngilizce Lise Kış Okulu’nda, dersler dışında, Süleymaniye Yerleşkemizin de yer aldığı Süleymaniye Külliyesi, Kapalı Çarşı ve Tarihî Yarımada gezileri ile TRT World ziyareti de gerçekleştirildi.