Akademik Kariyer Hazırlık Okulu SSS

AKADEMİK KARİYER HAZIRLIK OKULU’NA NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

Akademik Kariyer Hazırlık Okulu’na başvurular online alınmaktadır. https://www.ihu.edu.tr/akademik-kariyer-hazirlik-okulu-basvuru-formu/ adresinden “Başvuru” formunu doldurmanız yeterli…

PROGRAM NEREDE OLACAK?

Akademik Kariyer Hazırlık Okulu dersleri ve atölyeleri İbn Haldun Üniversitesi Süleymaniye Yerleşkesi’nde yapılacaktır.

PROGRAMLARA KİMLER KATILABİLİR?

Programa Türkiye genelinden tüm üniversite 3, 4. sınıf öğrencileri ile üniversite mezunu olup, yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen kişiler başvurabilir.

AKADEMİK KARİYER HAZIRLIK OKULU’NUN BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

Akademik Kariyer Hazırlık Okulu Başvuru Tarihleri: 10 Ocak 2020 – 31 Ocak 2020

AKADEMİK KARİYER HAZIRLIK OKULU HANGİ TARİHLER ARASINDA OLACAKTIR?

Akademik Kariyer Hazırlık Okulu 8 – 29 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleşecektir.

AKADEMİK KARİYER HAZIRLIK OKULU’NA KATILMADAN ÖNCE SINAVA GİRİLECEK Mİ?

Akademik Kariyer Hazırlık Okulu için girişte herhangi bir sınav yapılmayacaktır.

BAŞVURU SONRASI MÜLAKAT OLACAK MI?

Başvuru öncesi ve sonrasında herhangi bir mülakat yapılmayacaktır.

BAŞVURU DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ NELERDİR?

*Öğrenciliği devam edenler için; Üniversitede genel ortalama puanı, varsa dil yeterlilik puanı,

*Mezunlar için; diploma notu, ALES ve dil yeterlilik puanları dikkate alınacaktır.

PROGRAMLARIN KONTENJANLARI NEDİR?

Her bir bölümün kontenjan sayısı 10’dur.

PROGRAMLAR ÜCRETLİ MİDİR?

Hayır. Programda verilecek dersler ve yapılacak bilgilendirme atölyelerinin tamamı ücretsizdir.

DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MI?

Evet. Akademik Kariyer Hazırlık Okulu programlarına devam zorunluluğu vardır.

BİRBİRİNDEN FARKLI DERSLERE KAYIT YAPTIRABİLİR MİYİM?

Hayır. Akademik Kariyer Hazırlık Okulu’na girmeye hak kazanan kişiler, sadece bir ana başlık altında 8 ders seçebilir. Örneğin başvuru formu ekranında “Felsefe” ana başlığını seçen kişi, Felsefe ana başlığına tıkladığında açılan pencerede göreceği dersleri alabilir. Aynı anda örneğin Sosyoloji’yi de seçip ondan ders alamaz.

EĞİTİM SONUNDA KATILIM BELGESİ VERİLECEK Mİ?

Eğitim sonunda katılımcılara İbn Haldun Üniversitesi Akademik Kariyer Hazırlık Okulu’nu başarıyla bitirdiklerine dair katılım belgesi verilecektir.