Akademik Kariyer Hazırlık Okulu Sona Erdi

Akademik Kariyer Hazırlık Okulu, 29 Şubat Cumartesi günü son haftalık atölyelerin tamamlanmasının ardından düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Süleymaniye Yerleşkemizde gerçekleştirilen ve dört hafta boyunca Cumartesi günleri sürdürülen Akademik Kariyer Hazırlık Okulu’na devam eden 70 lisansüstü adayı, programı başarıyla tamamlayarak katılım belgesi almaya hak kazandı.

8 Şubat Cumartesi günü Süleymaniye Yerleşkemizde başlayan Hazırlık Okulu’nda, 4 hafta boyunca saygın bir akademik kadronun gözetiminde zengin içerikli sosyal bilimler atölyeleri gerçekleştirildi. Programda katılımcılar Felsefe’den Siyaset Bilimi’ne, İktisat’tan Özel Hukuk’a, Sosyolojide’nden Eğitim Kurumları İşletmeciliği’ne, İşletme’den Radyo-TV ve Sinema’ya sosyal bilimlerin pek çok alanında, uzman bir kadronun verdiği atölye derslerine katıldılar.

Lisansüstü adaylarına, atölye derslerinin yanı sıra, Akademik İngilizce eğitimleri ve akademik hayatları için gerekli olan Akademik Okuma ve Yazma Becerileri, Yurt Dışında Lisansüstü Eğitim, Alan Dışı Yüksek Lisans ve Araştırma Önerisi Hazırlama konularında çeşitli eğitimler de verildi.

Program sonunda Katılım Belgesi almaya hak kazanan katılımcılar, Üniversitemizin seçkin Lisansüstü programlarına başvurup kabul almaları halinde, özel indirimlerden yararlanma imkânı da elde ettiler.