2019 İHÜ Lise Kış Okulu Programları Sona Erdi

İbn Haldun Üniversitesi Lise Kış Okulu, 1 Şubat 2019 Cuma günü sona erdi. İHÜ Lise Kış Okulu’nda 21-25 Ocak tarihlerinde Sosyal Bilimler, 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında da Yabancı Dil Programı gerçekleştirildi.

Yoğun başvurunun olduğu ve titiz bir seçim sürecinin ardından 50 lise öğrencisinin kabul edildiği Sosyal Bilimler Okulu’nda öğrenciler, 21-25 Ocak tarihleri arasında 5 günlük dolu dolu bir programla üniversite yaşamını tecrübe ettiler. Uzman akademisyenlerden Medya ve İletişim, Tarih, Hukuk, Felsefe, Uluslararası İlişkiler, Psikoloji, Sosyoloji, Ekonomi, İşletme, İslami İlimler ve Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanlarında dersler alan öğrenciler, sosyal-kültürel etkinliklerle de kampüs hayatını bire bir yaşama imkanı elde ettiler.

Sosyal Bilimlerin Her Alanında Nitelikli Dersler

Sosyal Bilimler Okulu kapsamında, 21 Ocak Pazartesi günü Prof. Dr. Halil Berktay “19. Yüzyılda Bilim, Teknoloji, Avrupa- merkezcilik, Emperyalizm, Kolonyalizm ve Jules Verne” konulu dersiyle başlayan Sosyal Bilimler Okulunda; Prof. Dr. Suraiya Faroqhi “İstanbul Esnafı”, Doç. Dr. Öykü İyigün “Girişimcilik”, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özay “Sosyoloji, Din ve Sekülerizm”, Dr. Öğr. Üyesi Nursem K. Aksay ‘Kadın ve Toplum’; 22 Ocak Salı günü Arş. Gör. Ali Kıvrak “İletişim Nedir?” dersiyle devam eden programlar; Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Öcal “Gazeteci Kimdir?”, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kaplan “Küresel Piyasalar ve Kripto Paralar”, Prof. Dr. Habip Türker “Şiir ve Felsefe”, Prof. Dr. Teoman Duralı ‘Felsefe-Bilim Nedir?’; 23 Ocak Çarşamba günü Prof. Dr. Medaim Yanık “Genç İnsanın Sekiz Sorumluluğu”, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Uysal “Psikolojide İlginç Deneyler”, Doç. Dr. Talha Köse “Savaşlar Neden Çıkar?”, Arş. Gör. A. Enes Tüzgen “Ortadoğu Siyasetini Anlamak”, Prof. Dr. Fuat Erdal “Bir Ekonomi Nasıl İşler?”; 24 Ocak Perşembe günü Dr. Öğr. Üyesi Duygu Dinçer “Psikolojik Danışma Kuramları İnsana Dair Ne Söyler?”, Dr. Öğr. Üyesi Ali Demirbaş “Hak Nedir?”, Arş. Gör. Ömer Faruk Petek “Hukuk Gözüyle Bakmak”, Dr. Öğr. Üyesi Merve Aktar “Şiirde Endüstri Devrimi”, Dr. Öğr. Üyesi Sadullah Yıldırım “Ekonomik Krizler”; 25 Ocak Cuma günü ise Dr. Öğr. Üyesi Emine Hoşoğlu Doğan “Osmanlıda Yazarlık ve Kadınlık”, Prof. Dr. Sefa Bulut “Meslek Seçimi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?”, Prof. Dr. Bilal Aybakan “Hakikate Meftun Aklın Miracı” ve Prof. Dr. Ömer Faruk Harman “Dinler Tarihi” konularında lise öğrencilerine dersler verdiler. Sosyal bilimlerin hemen her alanında verilen bu derslerle, öğrenciler aynı zamanda, sosyal bilimleri tanıyarak bölüm tercihlerinde kendileri için en uygun tercihleri yapabilmek için gereken donanıma sahip olma fırsatı elde ettiler.

Türk Hava Yolları’ndan AFAD’a Kurum Gezileri

Nitelikli akademisyenlerden hayatın her anında kendilerine yol gösterecek eğitimler alan lise öğrencileri, bu derslerle Üniversite eğitimine de daha şimdiden bir giriş yapmış oldular. Öğrenciler, Türk Hava Yolları gezisi ile hava taşımacılığına dair merak ettiklerini; AFAD gezisi ile afet ve acil durumlarda neler yapılması gerektiğini; Karanlıkta Diyalog gezisiyle “görme”nin yeni yollarını; Sessizlikte Diyalog gezisiyle işitme dışındaki duyularıyla neler başarabileceklerini öğrenme ve tecrübe etme fırsatı buldular.

“Etkili İletişim İnsana Zaman ve Saygınlık Kazandırır”

Sosyal Bilimler Okulu’nun son gününde, ATV Ana Haber sunucusu Cem Öğretir de etkili hitabet ve etkili iletişim üzerine bir sunum yaptı. Öğrencilere, hangi bölümü tercih ederlerse etsinler, hangi programdan mezun olurlarsa olsunlar, iş hayatına nerede atılırlarsa atılsınlar ilk başarmaları gereken şeyin etkili bir iletişim kurabilmek olduğunu söyleyen Öğretir, beden dili ve ses tonu gibi insana bahşedilmiş özelliklerin önce tanınması, ardından değerinin bilinmesi ve nihayet doğru kullanılması gerektiğini örneklerle açıkladı. Etkili iletişim kurabilmenin insana zaman ve saygınlık kazandıracağını belirten Cem Öğretir’in söyleşisi renkli görüntülere de sahne oldu. Söyleşinin sonunda lise öğrencilerinin isteğini kırmayan Cem Öğretir, gitarıyla birkaç şarkı da seslendirdi.

İHÜ Lise Kış Okulu Sosyal Bilimler Programı, Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk ve Genel Sekreterimiz Erkam Tüzgen’in konuşmalarının ardından sertifika töreniyle son buldu.

Yabancı Dil Okulu’nda Her Gün Farklı Temalı Dersler ve Geziler Yapıldı

28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Yabancı Dil Programı’nda ise 50 lise öğrencisi ağırlandı. Ana dili İngilizce olan hocalarla, 10 kişilik sınıflarda, derslerde aktif rol alma imkanı olduğu, konuşma ağırlıklı bir İngilizce dil eğitimi imkanı sunulan Yabancı Dil Okulu’nda her gün bir başka tema işlenerek, derslerin ardından günün temasıyla ilgili bir gezi yapıldı.

“Şehir hayatı”, “tarihi mekanlar”, “geleneksel meslekler”, “medya dünyası” ve “yemekler” temalı eğitimler; Haktan Tursun’un rehberliğinde Ayasofya, Sultan Ahmet, Balat, Kapalıçarşı, Süleymaniye Külliyesi ve TRT World kanalına yapılan gezilerle renklendi.

Yabancı Dil Okulu, 1 Şubat 2019 Cuma günü Rektörümüz Prof. Dr. Recep Şentürk’ün liselilere hitabı ve sertifika töreniyle son buldu.

Geleceğimiz Sosyal Bilimlerde

İHÜ Lise Kış Okulu’nda Türkiye’nin dört bir yanından gelen lise öğrencileri hem İstanbul’u tanıyarak keyifli bir tatil yaptılar hem Üniversite tercihlerinde doğru seçimler yapmak için Lisans bölümlerini tanıdılar hem de 5’er gün boyunca tam anlamıyla bir üniversite hayatını tecrübe etmiş oldular.

Liseli konuklarımıza, gerek Rektörümüz gerek akademik kadromuz tarafından, geleceklerini doğru tercihlerle şekillendirmek adına aydınlatıcı ve ufuk açıcı sunumların yapıldığı İHÜ Lise Kış Okulu, geleceğin dünya çapında etkili sosyal bilimcilerinin kalplerine dokunup kalıcı izler bırakarak güzel hatıralarla son buldu.

GenelGenelHaber ve Duyurular